2021-09-10 11:26:54• hírek • Szatmár.ro

Ötvenhat előkészítős diák kapott iskolatáskát a Rákócziban

Zajlik a Rákóczi Szövetség iskolatáska-programja: csütörtök délután a Rákóczi Ferenc Általános Iskola magyar tagozatos előkészítő osztályos diákjait ajándékozta meg a szövetség, szám szerint 16 kislányt és 40 kisfiút.

Idén mintegy 1000 iskolatáskát oszt szét ezekben a napokban és hetekben a Rákóczi Szövetség a megye minden olyan előkészítős diákjának, akik magyar tagozaton kezdik meg tanulmányaikat.

Csütörtök délután a Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai kapák meg az iskolatáskákat, szám szerint 56-an. A szabadtéri eseményre összegyűltek az előkészítő osztályok diákjai, kiket szüleik kísértek el az eseményre. Itt találkozhattak Urbán Tünde és Mihálka Tünde tanítónőkkel is, akik hétfőtől megkezdik az öt éven át tartó közös munkát az apróságokkal.



Elsőként Gnándt Zoltán iskolaigazgató, a Rákóczi Szövetség megyei szervezetének alelnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd néhány szóban a szövetség iskolatáska-programját méltatta. Megköszönte a szülőknek, hogy a Rákóczi Ferenc Általános Iskolát választották gyermekeik számára, illetve azt, hogy a magyar nyelven való tanulás mellett tették le voksukat. Hozzátette, az előkészítő osztály még egyaránt szól a játékról és a tanulásról, de következő tanévben már egyre hangsúlyosabb szerepet fog kapni a gyermekek tudással való felvértezése.

Ezt követően Szejke Ottilia, a Rákóczi Szövetség Szatmár megyei szervezetének elnöke vette át a szót. Elmondta, bízik benne, hogy az idei tanév zökkenőmentesebben zajlik majd, mint az előző és sikerül megőrizni egy a normalitást az egész tanév során.

Néhány szót ejtett a Rákóczi Szövetség munkájáról is. Elmondta, hogy a Magyarországon létrehozott szervezet felvállalta a határokon kívül élő magyar közösségek ügyét, és programjaik elsősorban a diákokat célozzák meg, de nem csak. Ilyen volt az elmúlt tanévben mesekönyv-program az óvodások számára, vagy tavaly óta az iskolatáska-program is. De lesznek még kirándulások, illetve számos más lehetőség is, amit minden magyar tagozatos kisdiák idővel kihasználhat. Mindezt azért, hogy a szülők döntését, mely a diákok magyar iskolába való beíratását jelenti, megerősítsék.

Hangsúlyozta, az idei évben is igyekszik minél szélesebb körben támogatni a szövetség azokat a családokat, amelyek gyermeküket magyar előkészítő osztályba íratták, hiszen minden gyermek számára fontos, hogy anyanyelvén tanulhasson. "Anyanyelvén gondolkodik, anyanyelvén érez és hozza meg döntéseit. Éppen ezért az iskolában is magabiztosabb lesz, és jobban teljesít. Éppen ezért az volt a lehető legjobb döntés az Önök részéről, hogy magyar tagozatra íratták gyermekeiket" – fogalmazott.

Mindezek után, Gnándt Zoltán és Szejke Ottilia, valamint az iskola magyar tagozatos előkészítő osztályainak két tanítónője együtt osztották szét az iskolatáskákat a gyermekek között.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: